Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića oštro osuđuje pokušaj zastrašivanja građana Nevesinja od strane policije i institucija koje su pod kontrolom vladajućeg režima, navodi se u saopštenju Leste Nebojše Vukanovića.

lista nebojsa vukanovic

Naime pripadnici MUP Republike Srpske legitimisali su goste jednog nevesinjskog lokala i najavili podnošenje prekršajnih prijava protiv više lica koja su pjevala Bajaginu pjesmu „Pada Vlada“ u trenutku dok je premijerka Željka Cvijanović sa pratnjom i stranačkim prvacima šetala ulicama Nevesinja. Iako smo prije 14 godina bar kalendarski zakoračili u 21. vijek ovakvo ponašanje umnogome nas podsjeća na 1948. godinu, Goli otok i teror zloglasne OZNE, kasnije UDBE, koja je zbog pjevanja patriotskih pjesama i lažnih montiranih optužnica hapsila i progonila nepodobne i neposlušne.

Veliki broj starih "udbaša" preobučenih u nove košulje i danas igra važnu ulogu i vuče konce na domaćoj političkoj sceni, pa ne treba da nas čudi ovakvo ponašanje predstavnika režima. Građani imaju pravo da slobodno izražavaju svoju volju, pjevaju pjesme i javno iznose svoj stav i nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

Policija ne treba da čuva i brani Vladu već poštuje zakone, procesuira i hapsi odgovorne i štiti građane koji su postali žrtve korupcijonaškog sistema, neodgovornog i bahatog ponašanja političara na vlasti, navodi se u saopštenju.

Nadamo se da će MUP Republike Srpske odustati od procesuiranja građana koji su pjevanjem pjesama izrazili svoje mišljenje o radu aktuelne Vlade, i da u toku predstojeće predizborne kampanje neće biti ucjena i pritisaka na građane.

Umjesto što jeftinim predstavama i dalje pokušava da stvara lažni imaginarni svijet, predstavnici vlasti trebali bi da se vrate u realnost, razumiju poruku građana Nevesinja i ostalih dijelova Republike Srpske, prihvate kritiku i shvate da je došlo krajnje vrijeme da se svedu računi i kazne svi propusti, propali projekti, zloupotrebe i kriminal počinjen u proteklih osam godina, zaključuje se u saopštenju.