Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je otvorio Festival meda i vina "Trebinje 2014", koji se tradicionalno održava u našem gradu, a kojim počinju Preobraženske svečanosti.

sajam meda i vina trebinje

Vučurević je istakao da su medari i vinari napravili veliki iskorak ka promociji Trebinja, te da su ga svrstali kao jednu od najjačih destinacija u toj oblasti u jugoistočnoj Evropi.

"Izuzetno mi je drago što sam ovdje prepoznao one dobre i vrijedne ljude koji svojim radom i trudom stvaraju ono što svijet danas želi na svoj trpezi, odnosno kvalitetno vino i kvalitetan med", istakao je Vučurević.

On je dodao da je ove godine napravljen pomak u samoj organizaciji, te svima poželio dosta uspjeha u budućem radu.

sajam meda i vina trebinje

Vinar Aleksandar Berak, vlasnik Podruma "Berak", je istakao da se Trebinje razvija sa sajmom meda i vina, te da je ova manifestacija zaštitni znak Trebinja i Hercegovine.

Uz med i vino, predstavljeni su i likeri, rakije, te ostali pčelinji proizvodi. Takođe, na sajmu su predstavljeni i melemi od meda, koji su izazvali veliku zainteresovanost Trebinjaca.

Dragan Čolić, vlasnik pčelinjaka "Čolić", je kazao da je veoma bitno da se prezentuju potencijali Hercegovine, što med i vino jesu.

Na sajmu se danas predstavilo 14 medara i osam vinara.

sajam meda i vina trebinje

sajam meda i vina trebinje

sajam meda i vina trebinje (4)