Trebinjski fotograf Ninoslav Ilić večeras je u kafiću "Nautic bar" u Starom gradu u Trebinju priredio prvu samostalnu izložbu fotografija.

izlozba nisnoslava ilica

Predstavljeno je oko 40 fotografija u crno-bijeloj i kolor tehnici, kroz uličnu, arhitektonsku, pejzažnu, kao i portretnu fotografiju.

Ilić, koji je na master studijama na Tehničkom univerzitetu u Beču, odsjek arhitektura, rođen je u Trebinju 1987. godine.

"Arhitektura i fotografija su po meni dvije stvari koje su neodvojive jedna od druge, jer je arhitektura sama po sebi centar moga interesovanja, a fotografija je za mene jedan element i način kako bih određenu arhitektonsku misao sačuvao za neko buduće korišćenje ili neko svoje usavršavanje", istakao je Ilić, dodajući da je izložba nastala kao spona arhitekture i fotografije.

Kuriozitet same izložbe je što je projekat remodelovanja kafića, gdje je održana izložba, uradio Ninoslav Ilić, tako da večerašnja izložba nije samo izložba fotografija, već i arhitekture.

On je napomenuo da lokacija večerašnje izložbe, uz dodatno adaptiranje, može biti odlično mjesto za buduća izlaganja kako umjetnika iz Trebinja, tako i gostiju.

Ninoslav se fotografijom bavi već tri-četiri godine, a večeras izložene stavke nastale su na relaciji Trebinje-Beč-Prag, kao i u nekim drugim mjestima gdje je Ilić u pomenutom periodu boravio.

Izložbu je svečano otvorio Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje.

Nakon izložbe priređen je koncert grupe "Džanarika", te promocija "Šardonea" vinarije "Bojanić".

izlozba nisnoslava ilica

izlozba nisnoslava ilica

izlozba nisnoslava ilica