U nevesinjskoj galeriji Doma kulture otvorena je izložba slika "Figure u savremenoj umjetnosti" - Međunarodne likovne kolonije "Art simpozijum Jahorina" na kojoj je predstavljeno šest velikih i desetak manjih formata, realizovanih tehnikom ulje na platnu poznatih slikara.

nevesinje

Izložba djela slikara Milivoja Unkovića, Miloša Šobajića, Stefana Hadžinikolova, Marka Kusmuka, Aleksandra Pribićevića, Milorada Ćorovića i drugih otvorena je sinoć u okviru tradicionalne sportsko-kulturne i turističke manifestacije "Nevesinjska olimpijada 2014".

Otvarajući izložbu osnivač i umjetnički rukovodilac "Art simpozijuma Jahorina" Lazo Savić rekao je da je ovo druga izložba koja je predstavljena nevesinjskoj publici, podsjećajući da su od osnivanja 2003. godine imali više od 60 izložbi širom BiH, a jedna je organizovana i u Japanu.

"Prva izložba bila je sa manjim formatima gdje smo predstavili opus slika od 2003. do 2013. godine. Ove godine napravili smo tematsku izložbu o temi `Figure u savremenoj umjetnosti`, koju smo uveli 2010. godine", naveo je Savić.

On je dodao da je u okviru Međunarodne likovne kolonije "Art simpozijum Jahorina" prošlo više od 250 umjetnika iz 20 zemalja svijeta koji su u fundusu ostavili više od 300 likovnih jedinica.

Koloniju finansiraju Vlada Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Pale, grad Istočno Sarajevo, Ministarstvo civilnih poslova BiH, mnogi privrednici i prijatelji ove kolonije.