Na dan Preobraženja Gospodnjeg i ove ćemo godine, nažalost, biti svjedoci paralelne proslave krsne slave grada Trebinja. Ističemo da se radi o krsnoj slavi, a ne o danu oslobođenja ili nekom drugom državnom prazniku u kome uloga domaćina treba da pripadne gradonačelniku, kažu u Gradskom odboru NDP-a Trebinje.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje Narod je do sada trpio bahatost, samovolju i nepoštovanje osnovnih kulturnih, kulturoloških i konačno protokolarnih pravila ponašanja sadašnjeg gradonačelnika Slavka Vučurevića, ali na ovaj veliki i svečan dan za stanovnike Trebinja, niko nema pravo da se igra sa ugledom grada. Umjesto da na ovaj dan, dan Preobraženja Gospodnjeg, koji ima i svoj simbolički smisao u poniznosi i ljubavi, širom otvori oči i prekine ovu bruku, kojoj se tugujući smiju svi stanovnici Trebinja, nađe zajednički jezik sa vladikom Grigorijem i organizuju zajedničku proslavu krsne slave, kažu u NDP-u.

Nadamo se da će, ako ne ovaj, a onda bar sljedeći praznik, koji možda na iznenađenje gradonačelnika narod ovoga grada ipak prvo poštuje, a onda i slavi proći kako treba, da ne kažemo kako Bog zapovijeda.

Mislimo da će se ljudi koji žive u ovom gradu preobraziti, progledati i pogledati istini u oči i da će njihov sud uskoro biti za sve okrepljujući, a za vas neprijatan i bolan.