Trećina članova Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske /GO PUP RS/ Trebinje, sa potpredsjednikom partije Slobodanom Dučićem, prešla je u Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /GO SNSD/ Trebinje, saopšteno je jutros na vanrednoj konferenciji za novinare trebinjskog SNSD-a.

penzioneri presli u snsd

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, Luka Petrović, je istakao da je članstvo PUP-a prepoznalo pozitivne korake koje radi SNSD u Trebinju i predsjednik stranke Milorad Dodik.

"Govoriti o odnosu predsjednika SNSD-a, kao i Vlade Republike Srpske, dovoljno je reći da je sve što je napredovalo za status penzionera napredovalo u proteklih osam godina", istakao je Petrović, dodajući da je jedan od razloga prelaska penzionera u SNSD i lično rješavanje stvari u Gradskom odboru PUP-a RS Trebinje, a ne, kako bi trebalo, rješavanje problema penzionerske populacije.

Petrović je napomenuo da će se SNSD priključiti aktivnom radu na rješavanju problematike penzionera u Trebinju, ali i samog grada, iako ne vrši gradsku vlast.

Prema riječima Slobodana Dučića, dojutrošnjeg potpredsjednika PUP-a GO Trebinje, osnovni razlozi za prelazak u SNSD su ne slaganje sa radom Gradskog odbora i sa radom Ilije Stevančevića, predsjednika partije.

On je napomenuo da je penzionerska stranka vršila koaliciju sa velikim brojem političkih subjekata, ali da Ilija Stevančević nije ništa uradio za penzionere u Srpskoj.

"Milorad Dodik je sve napravio za penzionere i ovaj grad", istakao je Dučić, dodajući da je u SNSD prešlo četrnaest ljudi Gradskog odbora PUP-a RS.

Dučić je posebno napomenuo da je odbornik PUP-a RS u Skupštini grada Trebinja, Đoko Tarana, samo jednom govorio o statusu penzionera, dok je drugi put iznosio statističke podatke o visini penzija.

"Nezadovoljan sam radom Đoka Tarane, jer ima svog šefa Iliju Stevančevića kojeg sluša više nego nas u Gradskom odboru", rekao je Dučić, dodajući da lokalna vlast u Trebinju ništa od obećanog nije ispunila.