Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su dokumentovali i juče, 12. avgusta, Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijeli Izveštaj o počinjenom krivičnom djelu Osiguranička prevara protiv lica inicijala T.R. i M.K, saopšteno je iz CJB Trebinje.

policija

Naime, 18. januara ove godine, u 15.50 časova, Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje prijavljeno je, da se, u ulici Vožda Karađorđa, u Trebinju, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke “Golf“, kojim je upravljalo lice inicijala T.R., iz Trebinja, i vozilo marke „Renault“, kojim je upravljalo lice inicijala M.K., iz Bileće.

Izvršenim vještačenjem utvrđeno je da se saobraćajna nezgoda nije dogodila na način opisan od strane osumnjičenih, već da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičeno lice inicijala T.R., 2. juna, na osnovu lažnog prikazivanja ove saobraćajne nezgode i oštećenja, izvršilo naplatu štete u iznosu od 10.430,62 KM na štetu jedne osiguravajuće kuće.

U ovoj godini ovo je šesto dokumentovano krivično djelo u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda čiji je cilj naplata osiguranih suma novca.