Reagujući na prelazak četnaest članova Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Trebinje u Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, Đoko Tarana, predsjednik Gradskog odbora u Trebinju je istakao da je zatečen, te da ne zna šta je pozadina prelaska bivših partijskih kolega.

djoko tarana

On je istakao da poštuje svačije stavove i procjene, te dodao da nema informaciju o prelasku potpredsjednika stranke Slobodana Dučića i još četrnaest članova Gradskog odbora PUP-a RS u SNSD.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, "Da li je imao ponudu da pređe u SNSD i napusti skupštinsku većinu", Tarana je kazao da je razgovarao sa svojim prijateljima iz SNSD-a, ali da nije bilo direktnog razgovora na tu temu sa rukovodstvom trebinjskog SNSD-a.

"Uvažavam stavove svih građana, jer oni imaju pravo da se učlanju, odnosno iščlanjuju iz političkih partija", kazao je Tarana, dodajući da nije u redu što su lični interesi iznad društvenih, građanskih i političkih.

Prisutne novinare je podsjetio da je 1977. godine, kao vojnik, primljen u Savez komunista Jugoslavije, gdje je ostao do 1988. godine, kada je napustio posao u Skupštini opštine Trebinje. Zatim je, kako je rekao novinarima, otvorio "auto-dijelove".

"Nisam bio član nijedne političke partije do 2012. godine. Kada sam otišao u penziju tada sam se uključio u Partiju ujedinjenih penzionera, kao penzioner, a prije toga sam razmišljao o svim partijama. Moje opredijeljenje nije bilo aktiviranje u bilo kojoj političkoj partiji, pogotovo ne u partiji koja se bori za vlast", kazao je Tarana.

Tarana je na kraju svoj obraćanja novinarima istakao da položaj penzionera na nivou Republike Srpske, a samim tim i u Trebinju, nije dobar, te da je status penzionera najlošiji u okruženju.

"Najniža penzija u okruženju je u Republici Srpskoj, pa i u Trebinju. Takođe, i prosječna penzija je najniža u cijelom okruženju, kao i izdvajanje iz budžeta Republike Srpske", kazao je Tarana.

Danas je u trebinjski SNSD prešao potpredsjednik PUP-a RS GO Trebinje Slobodan Dučić i još četnaest članova.

Dučić je istakao da Đoko Tarana ne radi u interesu penzionera, kao ni Ilija Stevančević, te da su sve za penzionere u proteklih osam godina uradili aktuelna republička vlast i Milorad Dodik.