Gotovo svaki drugi vozač u Republici Srpskoj u toku vožnje će se javiti na mobilni telefon i odgovoriti na poziv, kao i pogledati i napisati SMS, pokazuju posljednja istraživanja iz oblasti saobraćaja.

razgovaraju dok voze

Iako je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja upotreba mobilnog telefona za vrijeme vožnje strogo zabranjena, osim kad se upotrebljava uređaj koji omogućava njegovo korištenje bez ruku, te predviđena kazna od 40 KM, vozači i dalje ne mogu da se odreknu vožnje bez njega pišu Nezavisne novine.

Stručnjaci upozoravaju kako svi oni koji ne mogu da izdrže bez telefoniranja i kuckanja poruka ugrožavaju kako sebe tako i ostale učesnike u saobraćaju, a šansu za izazivanje saobraćajne nesreće višestruko povećavaju.

„Analize su pokazale kako skretanje pogleda sa puta u trajanju od jedne do dvije sekunde pri brzini kretanja od 60 km/h predstavlja vožnju 'naslijepo' od 16,5 do 33 metara“, kaže Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Kako je rekao, vozaču je za kucanje poruke u prosjeku potrebno 23,3 sekunde, za pretraživanje imenika 8,2, a za pozivanje 7,8 sekundi.

Prema njegovim riječima, jako teško je dokazati da vozač koristi telefon u toku vožnje s obzirom na to da ga skloni kada primijeti da nailazi na policiju, što govore i podaci o broju izrečenih kazni, gdje na dnevnom nivou u cijeloj BiH bude kažnjeno tek desetak vozača.

„Sa ovim problemom treba se suočiti kroz edukaciju vozača i kampanje s obzirom na to da se u Srbiji to pokazalo kao dobar potez, čiji je odjek došao do vozača“, smatra Radović.

Inače, Agencija je nedavno završila istraživanje po ovom pitanju u kojem je kontrolisala i anketirala vozače sa područja Doboja, a podaci se ne razlikuju puno od ostalih dijelova u RS.

Tako je na anketno pitanje „Šta radite kada vozite, a imate potrebu nazvati nekoga“ 51 odsto muškaraca i 27,9 odsto žena vozača kazalo kako to uradi bez zaustavljanja automobila.

Zanimljivo je da je gotovo 90 odsto vozača svjesno da ugrožava saobraćaj, a da većina njih smatra kako bi ih veće kazne i češće kontrole natjerale da prestanu koristiti telefon, te da ga ne koriste u autu onda kada je bezbjednost njihove porodice u pitanju.

Zoran Sredić, glavni inspektor za bezbjednost saobraćaja u Upravi Policije RS, kaže da telefon skreće pažnju vozaču sa saobraćaja, te da vozilom u tim momentima upravlja samo „pola“ čovjeka, dok je druga polovina odlutala negdje sa sagovornikom.

„Da bi se brojke smanjile, prije svega treba povećati kazne za one koji razgovaraju za vrijeme vožnje, kao i intenzivirati rad policije. Takođe, trebalo bi pojačati preventivne aktivnosti koje podrazumijevaju da se uključe sredstva informisanja i stručnjaci iz oblasti bezbjednosti saobraćaja kako bi se ljudima objasnilo koliko je to opasno“, kazao je Sredić.
Prema njegovim riječima, sa ovim problemom susreću se i zemlje u regionu, ali su kazne mnogo veće nego kod nas.

„Gdje god su veće sankcije, bolja je primjena zakonskih propisa, pa i u ovoj oblasti“, zaključio je Sredić.