Na današnjoj konferenciji za štampu Boračke organizacije Trebinje saopšteno je da je, sa spiska od 46 najugroženijih i nezaposlenih boraca prve kategorije, djece poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida, sa minimalnim ili gotovo bez primanja – zaposleno tridesetak osoba, većinom u preduzećima elektroenergetskog sektora.

borci

Do realizacije ove, kako su rekli predstavnici Boračke organizacije Trebinje, veoma značajne aktivnosti došlo je nakon sastanka predstavnika Boračke organizacije sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima elektroenergetskog sektora, koji se desio krajem marta.

Spisak najugroženijih napravljen je po mjesnim boračkim organizacijama na području grada, a u koordinaciji sa Odborom ratnih vojnih invalida i Odborom porodica poginulih boraca.

Predstavnici Boračke organizacije su istakli da sastavljanje spiskova i zapošljavanje nema nikakvu stranačku ili političku pozadinu, te da je svako izjednačavanje sa bilo kojom strankom predizborna manipulacija.

„Na sastancima sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima elektroenergetskog sektora nije bilo riječi o djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a na naše insistiranje u spisak od 46 osoba uvrštena su i djeca ovih boračkih kategorija“, kaže Vaso Kolak, predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida, koji je izrazio zahvalnost privrednim kolektivima koji su pomogli ovim kategorijama.

Predstavnici Boračke organizacije danas su naglasili da je saradnja sa gradskom administracijom u pogledu zapošljavanja ugroženih kategorija u posljednjem periodu bolja, ali je treba unaprijediti.