Posjeta predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović Trebinju uzburkala je strasti na političkoj sceni na jugu Srpske, a nakon što se premijerka sastala sa Slobodanom Mrdićem, jedinim odbornikom Socijalističke partije u trebinjskom parlamentu, u javnosti se već spekuliše da je skupštinska većina ozbiljno dovedena u pitanje.

trebinje grad

Izvor lista Pres RS kaže, da bi odbornik Socijalističke partije u Trebinju u narednom periodu trebalo da napusti skupštinsku većinu i da se prikloni redovima lokalne opozicije. Ako dođe do toga, kako tvrdi izvor, većinu bi mogao da napustiti i "Pokret za Trebinje", koji u gradskoj skupštini ima dva odbornika.

Na taj način formirala bi se nova skupštinska većina, a time bi se stvorili i uslovi za pokretanje opoziva gradonačelnika.

Odbornik socijalista Slobodan Mrdrić nije želio da potvrdi ovu informaciju, ali je nije ni demantovao.

S druge strane, predsjednik "Pokreta za Trebinje" Nikola Sekulović tvrdi, da nije upućen u mogućnosti izlaska SP-a iz skupštinske većine, ali dodaje, da je "čudno to što SP i SNSD nisu koalicioni partneri i na lokalnom nivou u Trebinju, s obzirom na činjenice da su udruženi na republičkom nivou i da predstoje oktobarski izbori".

On je dodao, da u "Pokretu za Trebinje" još  nisu dobili nikakav zvaničan prijedlog za formiranje nove skupštinske većine, ali izražava spremnost da će, ukoliko takvog prijedloga bude razmotriti sve opcije.