Nakon višednevnih padavina, situacija u poplavljenim područjima se polako stabilizuje.

poplave avgust republika srpska  2014

Na rijekama Bosna, Spreča i Tinja registrovano je opadanje vodostaja, a na pdručju sliva rijeka Una sa Sanom, Vrbas i Drina vodostaji su u stagnaciji.

Porast vodostaja sinoć je registrovan samo na rijeci Savi, piše RTRS.

U Republici Srpskoj, stanje izazvano poplavama polako se stabilizuje, voda se uglavnom povlači, ali je ponovo za sobom ostavila veliku štetu - poplavljene kuće i zemljište, srušene mostove i oštećene puteve, a aktiviraju se i nova klizišta.Na području grada Banjaluka u poplavama pod vodom je bilo 405 objekata.

U gradu je počelo čišćenje i gruba sanacija saobraćajnica. Na području Čelinca, Vrbanja i Jošavka izlile su se iz korita i poplavile desetine kuća, a u naselju Jošavka, vodena bujica srušila je most i tako odsjekla 200 domaćinstava od ostatka opštine. U Brčkom je proglašeno stanje elementarne nepogode. Najkritičnije je u selima Gorice i Krepšić.

Poplave su u FBiH iza sebe ostavile brojna klizišta. U maglajskom naselju Donji Bradići stanje je kritično. Nakon majskih poplava ogromno kliziste je ugrozilo cijelo selo, a sada su uništeni i svi pristupni putevi. Ugroženo je 70 kuća. U selu, odsječenom od svijeta nema struje ni vode. Od rijeke Fojnice do naselja može se doći samo pješice.Vlada Federacije BiH proglasila je stanje prirodne i druge nesreće na području tog entiteta.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a samo ponegdje na sjeveroistoku prije podne moguća je mjestimična kiša.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske saopštio je da je u istočnim dijelovima tokom dana moguće povećanje oblačnosti uz slabu kišu.