Bend „Mangrov“ iz Nikšića pobjednik je druge trebinjske gitarijade „Mostok“, čiji je takmičarski dio sinoć održan u ljetnoj bašti Doma mladih.

mangrov pobjednik gitarijade mostock trebinje

Za nagradu gitarijade takmičilo se pet bendova iz regiona, odabranih nakon žiriranja demo-radova pristiglih na javni konkurs manifestacije.

Pobjednički bend iz Nikšića nagrađen je snimanjem albuma u trebinjskom muzičkom studiju „Fantom“.

Simo Bakoč, frontment benda „Mangrov“ kaže da ovaj sastav zajedno radi oko godinu dana, te da pobjeda na gitarijada može biti važna prekretnica za neafirmisani bend i vjetar u leđa za dalji rad.

„Za sada imamo desetak autorskih pjesama. U planu je da završimo još tri ili četiri, kako bi mogli da napravimo selekciju za prvi album koji ćemo snimati u Trebinju“.

Organizator je odlučio da nagradi i najmlađe takmičare ovogodišnje gitarijade mostarsku grupu „Nešto između“ – organizovanjem koncerta u Trebinja, iako ova nagrada nije bila predviđena propozicijama takmičenja.

Pored nagrađenih u takmičarskog finalu gitarijade nastupili su i bendovi „M.O.B.S.“ iz Banja Luke, „Abzofran“ iz Podgorice i „Happy Hour“ iz Herceg Novog.

U revijalnom dijelu prve večeri gitarijade nastupio je kragujevački hard rok sastav „Osvajači“, koji su se na radost mnogobrojne publike predstavili sa starim hitovima, ali i pjesmama sa albuma u pripremi, kojim se nakon 14 godina kreativne pauze vraćaju na muzičku scenu.

osvajaci mostock

Drugo veče gitarijade je revijalno, a zvijezde večeri su „Zabranjeno pušenje“, legende sarajevskog i eks-ju roka, predvođene Sejom Seksonom. Prije „Zabranjenog pušenja“, na ljetnoj bini Doma mladih zasviraće i dva benda iz Nikšića – „Gomila nesklada“ i „Nagual“.

Program druge večeri gitarijade počinje u 21 čas, a cijena ulaznice je 7 KM.