„Sam pokazatelj da je u toku prvih šest mjeseci ove godine SNSD-u pristupilo oko 600 novih članova dovoljno je da sa sigurnošću kažemo da se ova stranka pokazuje kao politička snaga da je sadašnjost, ali i budućnost Republike Srpske“, rekla je danas u Trebinju, na svečanosti povodom prijema novih članova u SNSD, Željka Cvijanović, član Izvršnog odbora stranke i kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

cvijanoviceva snsd podjela clanskih karti trebinje

Uručujući članske karte novim članovima SNSD-a Željka Cvijanović se pohvalno izrazila o radu Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, ističući da je primjetna nova svježa energija brojnih mladih ljudi. „Upravo ta energija će nam donijeti nove, nadamo se odlične rezultate na predstojećim izborima“, kazala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da pokušaj ukrupnjavanja i zajedničkog djelovanja opoziciji ne ide baš najbolje jer ih spaja samo jedan element, mržnja prema Miloradu Dodiku i SNSD-u, te da zato nemaju niti će imati ozbiljnije rezultate.

„Koalicija koju čine SNSD-DNS i Socijalistička partija je jedinstvena i snažna koalicija jer nas ne veže mržnja već zajednički politički cilj koji moramo da ostvarimo“, rekla je Cvijanovićeva, naglašavajući da je SNSD čuvar svega onoga što su interesi Srpske.

„Moja je obaveza i ja nemam problem da razgovaram sa svakim gradonačelnikom u RS i saznam probleme koje ima svaka lokalna zajednica. I gospodin Radmilović, načelnik Gacka, je iz druge političke opcije i ja sam sa njim razgovarala i time nisam opterećena. Ali ne vidim zašto bih razgovarala sa onim koji me vrijeđaju, neukusno komentarišu i govore gluposti o meni. Dozvoljavam sebi luksuz da biram da ne razgovaram sa onima koji su se sa vulgarnošću odnosili prema meni. Ja sam ozbiljna žena koja se bavi politikom i ozbiljan premijer, ma kako to iritiralo neke ljude i postavljam granice ko su ljudi sa kojima želim da razgovaram“, kaže Cvijanovićeva i ističe da nije dobijala nikakve pozive da razgovara sa predstavnicima trebinjske Gradske administracije.

cvijanoviceva snsd podjela clanskih karti trebinje

„Čula sam stvari koje gradonačelnik Trebinja govori o meni. I zato ne treba da mi šalje nikakve pozive. Kada bi mi poslao poziv onda bi morao da demantuje takve izjave. To su strašne stvari“, kaže Cvijanovićeva.

Cilj SNSD-a, prema riječima Luke Ptrovića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, je ubjedljiva pobjeda na oktobarskim izborima. „Kada vidite ko je sa druge strane onda je jasno da je pobjeda izvjesna. Oni su sve bacili pod noge. Imali su šanse za mnogo šta, ali su izgubili priliku, Rušili su stvaraoce Republike Srpske.  Pa zar to nije dovoljan ergument da pobijedimo na izborima“, rekao je Petrović.