Glumici Mileni Dravić večeras će se u Trebinju svečano dodijeliti "ZLATNI PLATAN", nagrada za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj kinematografiji.

nagrada zlatni platan

Svečani program dodjele nagrade počinje u 19.30 časova.

Podsjećamo da je proslavljena glumica u ponedjeljak svečano otvorila Drugi Festival Mediteranskog i Evropskog Filma, koji se do 10. avgusta održava u gradu sunca, vina i platana.

Organizatori festivala su "Tangram Centar" iz Beograda, "Alpe-Adria kulturna mreža" iz Beograda i Javna ustanova "Kulturni centar" Trebinje.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Trebinja.

Iz organizacionog odbora, kako je ranije istaknuto, posebnu zahvalnost upućuju Elektroprivredi Srpske i njenim zavisnim preduzećića čije je sjedište na području Trebinja.

Medijski pokrovitelj festivala je Radio-Televizija Republike Srpske, dok su medijski sponzori "Radio Trebinje", "Glas Trebinje" i portal "TrebinjeLive".

DANAŠNJI PROGRAM FILMOVA

Svečani program počinje u 19.30 sati prikazivanjem kratkog igranog  filma „Marijina epizoda“, rediteljke Sanje Živković koja će se predstaviti trebinjskoj publici. Nakon toga slijedi ceremonija uručenja nagrade, poslije koje će biti prikazan film „Ljubav i drugi zločini“ Stefana Arsenijevića, u kome je naša najveća filmska diva ostvarila značajnu ulogu u novijem periodu.

Za 22.00 sata predviđeno je prikazivanje filma "Groznica".

Ulaz na sve projekcije festivala je besplatan.