Članovi Atletskog kluba „Leotar“ osvojili su četiri medalje, po dvije srebrne i bronzane, na Prvenstvu Republike Srpske za seniore koje je juče održano u Sokocu.

atletski klub leotar sokolac

U Sokocu je juče ujedno održan i međunarodni atletski miting uz učešće atletičara iz nekoliko balkanskih medalja.

Srebrne medalje osvojili su Saša Vulić u skoku u dalj i Sandra Rosandić u tri cicibana na 400 metara. Bronzana odličja su osvojili Saša Vulić u troskoku i Dušan Prodanović u trci na 1.500 metara.

Na ovom prvenstvu, po veoma teškim uslovima za takmičenje, atletičari Leotara nastupili su bez nekoliko sigurnih osvajača medalja. Vanja Spaić, aktuelna seniorska i juniorska prvakinja RS, prije par dana, operisala je koljeno, a Emilija Kušić i Nikolina Jovanović se nalaze u Moskvi na Kampu za najuspješnije učenike osnovnih škola i sportiste koji je organizovala Ruska Federacija.

Zapažen uspjeh na takmičenju na Sokocu su ostvarili i Miloš Aranitović u trci na 3.000 metara, Dejana Kušić u troskoku, te Marina Anđelić u bacanju kladiva koji su osvojili četvrta mjesta, a na peto mjesto plasman su ostvarili Marina Anđelić u bacanju koplja, te Anastasija Golijanin u trci na 400 metara.