Bomba prelaznog roka u Prvoj ligi Republike Srpske odjeknuće na "Policama" jer će dres Leotara po treći put obući Nenad Stojanović.

nenad stojanovic purke

Na pomen njegovog imena svakom navijaču Leotara zaigra srce, a sada će ponovo imati priliku da ga gledaju u plavo-bijelom dresu. Glavni krivac za njegov drugi povratak u Trebinje je predsjednik Simeon Dučić, koji je sa bivšim centarforom Crvene zvezde postigao dogovor za svega nekoliko minuta.

- Mislim da će Stojanović biti veliko pojačanje za nas po više osnova. Najprije kao iskusan napadač koga smo tražili od početka priprema, a onda kao predvodnik novog mladog tima. Njegov povratak sigurno će uticati da se još više podigne interesovanje Trebinjaca za dešavanja u klubu, jer svi znamo kakav status on ima u ovom gradu. U svakom slučaju, veliko igračko i ljudsko pojačanje za nas. Iako je u poznim igračkim godinama, može mnogo da nam pomogne i siguran sam da hoće - rekao je sportski direktor Leotara Jovica Vico.

Stojanović je u sezoni kada je Leotar bio šampion BiH bio najbolji strijelac lige, kada je na 23 utakmice postigao 22 gola. Nakon toga je nastupao za Crvenu zvezdu, Genk, Brisel, Luč energiju, Vojvodinu, Javor, Rudar iz Pljevalja, Šimurk i Lovćen. Drugi put je za Leotar nastupao u 2010. godini.

- Njegovim dolaskom za nas ne završava prelazni rok. Pokušaćemo da dovedemo još nekoliko igrača u svim linijama. Mislim da ćemo imati tim koji neće strahovati za opstanak u godini kada ligu napušta šest klubova. Dmitrović i Jeknić, koji su bili na probi, zadovoljili su stručni štab, vratili smo Zečevića, Popovića, Markovića, Kukriku i Todorovića -  kaže Vico.

Osim dolazaka, u Leotaru su aktuelni i transferi u drugom pravcu pa je klub napustio Đoko Milović, koji će naredne sezone igrati za Radnik.

- Najozbiljnije smo računali na Milovića u narednoj sezoni, ali nismo htjeli da mu pravimo probleme. Donio je odluku da ode u Bijeljinu i mi mu želimo sreću u nastavku karijere. Mislim da ćemo sa igračima koje smo doveli moći da nadoknadimo njegov odlazak. Takođe, Ćirković, Mladenović i Kotaraš nisu pokazali kvalitet za vrijeme probe. Na probi je trenutno Ljubiša Berjan (20), ranije igrač Slavije, a u mlađim kategorijama OFK Beograda i Željezničara.

Fudbaleri Leotara odigrali su i drugu test utakmicu u kojoj su na svom terenu poraženi od Mladosti iz Gacka 0:1. Očigledan je bio umor Trebinjaca poslije utakmice protiv Igala, odigrane samo dva dana ranije. Leotar je imao više loptu u svom posjedu, ali su gosti odigrali na iskustvo. Gol odluke postignut je u 58. minutu. Gačani su brzo organizovali kontranapad, Savo Andrić je milimetarski precizno centrirao s lijeve strane, a Dragan Goranović je na drugoj stativi glavom poslao loptu u mrežu.