Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, 28. jula 2014. godine, evidentirana su dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

policija cjb trebinje

Policijskoj stanici Gacko prijavljeno je, 28. jula, nasilje u porodici. U toku je dokumentovanje krivičnog djela i podnošenje Izvještaja protiv L.Z. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

U mjestu Podkom, opština Berkovići, 28. jula 2014. godine oko 9.40 sati, vozač koji je upravljao vozilom „Land Rover“, bez registarskih tablica, oglušio se o naređenje patrole Policijske stanice Berkovići, koja je pokušala da zaustavi navedeno vozilo, da bi potom ostvario kontakt sa službenim vozilom policijske patrole. U toku je dokumentovanje KD Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su dokumentovali te, 28. jula, Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krađa protiv lica čiji su inicijali L.B.

Postoje osnovi sumnje da je L.B., od 1. do 11. jula tekuće godine, u mjestu Biograd, na djelovima parecele čiji je korisnik D.M. u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi izvršio bespravnu sječu i otuđenje trinaest stabala cerovog ogrevnog drveta.