Fudbaleri "Leotara" pobijedili su OFK "Igalo" iz Igala rezultatom 3:2, u prvoj kontrolnoj utakmici pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

leotar igalo prijateljska utakmica

Izabranici Damjana Ratkovića, nakon sedmodnevnih priprema, odlično su otvorili utakmicu. Trebinjci su prvo poluvrijeme dobili sa 1:0. U nastavku utakmice Ratković je izvršio nekoliko izmjena, a komšije postižu gol. "Leotarci" u nastavku kreću ofanzivnije i u dva napada postižu dva gola. Pred sam kraj meča gosti odličnom akcijom postižu gol za konačan rezultat, Leotar-Igalo 3:2.

Golove za Leotar dali Dmitrović, Aćimović i Jeknić, a za Igalo Golović i Kovačević.

"U prvom poluvremenu bio je dosta dobar ritam utakmice i prezadovoljan sam kako su momci odigrali, stajali na terenu, disciplinom i zalaganjem. Drugo poluvrijeme donijelo je mali pad igre, ali s obzirom na sedmodnevne treninge, sve u sve, dobra igra", rekao je za TrebinjeLive Damjan Ratković, trener FK "Leotar".

Ratković dodaje da će za naredno prvenstvo za tim sa "Polica" igrati tri-četiri igrača sa strane, te da su ambicije kluba da se pruži prilika igračima iz Trebinja.

"Leotar" već prekosutra na "Policama" igra prijateljsku utakmicu protiv "Mladosti" iz Gacka, a 9. avgusta odigraće generalnu probu sa ekipom "Sloge" iz Ljubuškog.

Prvenstvo počinje 16. avgusta, gdje će se u Trebinju sastati "Leotar" i "Drina Hidroelektrane" iz Višegrada

leotar igalo prijateljska utakmica

Za FK "Leotar" su igrali: Kukrika, Kolak, Milović, Popović, Todorović, Cimirot, Andrić, Kotaraš, Zečević, Deretić, Ćirković, Jeknić, Mulina, Mumalo, Marković, Milošević, Tepavčevi, Pjaca, Aćimović, Mladenović i Vučić. Trener: Damjan Ratković.