Bilećko jezero važi za pravi raj za ribolovce. Dobar ulov je na ovim vodama zagarnotvan, a često se za udicu zakače kapitalni primjerci.

som kapitalac

Soma kapitalca od oko 70 kg nedavno su ulovili ribolovci iz Trebinja. Iako ovo nije najveći som ulovljen u Bilećkom jezeru, rekordan je dosadašnji ulov za neustrašivu trebinjsku ekipu, prenosi RTRS.

Da se na vodama Bilećkog jezera uvijek može očekivati neočekivano uvjerila se i neustaršiva tročlana posada iz Trebinja. Iako, je kažu, dan počeo dobro s primjercima od oko 10 kg nisu ni slutili da ih čeka iznenađenje decenije - kapitalac dugačak 2, 20 metara i težak oko 70 kg.

Vješti ribari nisu krili veliku sreću i ponos zbog rekordnog ulova.. Čamac, udica i pravi mamac, vješte ribarske ruke i malo sreće bili su potrebni da se savlada, do sad, najveći ulov.

Prvi som u Bilećko jezero ubačen je prije tridesetak godina. Sudeći po težini i dužini, ovaj ulov je vjerovatno jedan od tih. Trebinjci kažu da će ovaj kapitalac u zamrzivač, a oni već od sutra u lov na novi rekord.