Đoko Milović, bivši fudbaler Leotara, tvrdi da je bio dogovorio saradnju sa tuzlanskom Slobodom, međutim na kraju je ostao bez angažmana zbog nekorektnosti čelnika kluba sa Tušnja.

djoko milovic

"Dogovorio sam uslove sa Slobodom. Gospodin Husić djelovao je jako korektno. Dogovorili smo saradnju 1+1 godinu. Predsjednik me zamolio da se priključim pripremama u Sloveniji, te da ću ugovor potpisati po njegovom povratku iz Amerike, tačnije oko 22. avgusta", rekao je Milović, te je dodao: "Predsjednika sam lijepo zamolio, da kaže ako se radi o nekoj vrsti probe, jer nisam raspoložen za to. Bez obzira na rezultate Leotara imam dvije dobre premijerligaške sezone u Leotaru".

Mladi fudbaler iz Trebinja kaže da je imao i ponudu Zvijezde, ali angažman na Banja Ilidži propao je zbog Slobode.

"Osim toga, imao sam konkretnu ponudu Zvijezde iz Gradačca, te sam lijepo rekao, ako se radi o probi, hvala vam, ali ja ću ići u Zvijezdu. Na to predsjednik je rekao da sam ja igrač Slobode i to je gotova stvar. Priključio sam se ekipi u Sloveniji".

Iako je imao dogovor sa predsjednikom Husićem, na kraju su iz tabora Slobode istakli da je Milović bio na probi, te da nije zadovoljio.

"U samom startu u odnosu trenera zaključio sam da postoji disproporcija između predsjednikove priče i trenerove vizije. Štaviše, ubjeđen sam da predsjednik nema pojma šta se tu sve radi. Bilo kako bilo ispalo je kao da sam bio na probi, rizikovao sam da se povrijedim. Ja sam profesionalac, od ovoga živim i uopšte me ne zanima ko je tu s kim u dilu, ali takav odnos koštao je i mene koji marljivo radim svoj posao", rekao je Milović, te dodao: "Da to nije moja paranoja ili nekakav umišljaj dokazaću Vam činjenicom da recimo jedan Redžepi, koji je bio najvažniji igrač u Ćirinoj mašineriji prošle godine, sada je na ledu kod daleko manjeg trenera Sadikovića. Mnogo je tamo momaka koji dijele moje mišljenje, ali su u mat poziciji. Ja nemam oraha u džepu i neću da šutim nalaži, jer sam oklevetan".

Dvadesetjednogodišnji fudbaler ističe da ostaje velika žal što mu je propao transfer u Zvijezdu iz Gradačca.

"Krivo mi je što sam sebi zatvorio konkretnu opciju od strane trenera Zvijezde, Huseinbašića. Ovo je jedna škola za ubuduće. Nema veze. Život je lopta i vratit će se to negdje. Odlično sam odradio utakmice, čak me i sam Sadiković pohvalio, ali vjerovatno ne znam igrati utakmice van terena", dodao je mladi desni bek.