Nakon više od osam godina Trebinjci, ali i mnogobrojni gosti, više neće odlaziti, odnosno dolaziti na privremeno stajalište kod Elektroprivrede Srpske, jer se privode kraju radovi na izgradnji nove autobuske stanice u bivšoj kasarni Luka Vukalović.

autobuska stanica trebinje radovi se privode kraju (2)

Završni radovi na izgradnji autobuske stanice odnose se na okolno uređenje oko zgrade, prilaz, izgradnju parkinga, oborinske odvodnje, postavljanje javne rasvjete.

"Radovi na okolnom uređenju su u poodmakloj fazi. Trenutno se radi postavljanje podsloja i izgradnja infrastrukture oborinskih voda, a u narednim danima uradiće se navlačenje posteljice, dubine tridesetak centimetara, te će se postaviti galanterija, ivičnjaci i na kraju asfaltiranje", rekao je za TrebinjeLive Radomir Uljarević, šef gradilišta nove autobuske stanice.

On je dodao da bi radovi, i pored poteškoća sa zemljištem i nepovoljnih vremenskih uslova,  trebali da budu završeni u narednih mjesec dana, te da se trenutni poslovi obavljaju u skladu sa predviđenom dinamikom.

Priključak na glavnu saobraćajnicu je planiran sa istočne strane objekta, dok je sa zapadne strane predviđen parking za dolazak autobusa.

Radovi na realizaciji druge faze izgradnje pomenutog objekta, čija je vrijednost 700.000 KM, počeli su krajem juna, a izvođač radova je preduzeće "Porobić" d.o.o. Trebinje.

Izgradnja autobuske stanice Grad će koštati oko dva miliona maraka, a osim deset odlaznih i pet perona na čekanju, šaltera, trafika, kompleks će imati i nekoliko poslovnih prostora i konferencijsku salu.

autobuska stanica trebinje radovi se privode kraju (2)

autobuska stanica trebinje radovi se privode kraju (2)