Na Gradskom olimpijskom bazenu – GOB u Banjaluci proteklog vikenda je održano Prvenstvo BiH u kadetskoj, omladinskoj i apsolutnoj kategoriji u plivanju, gdje je učestvovalo  200 plivača iz 20 klubova sa prostora BiH.

bihspo - Plivaci Leotar ispred GOB u Banjaluci

Boje  Plivačkog kluba „Leotar“, na banjalučkom olimpjiskom bazenu, predstavljalo je pet plivača, Marija Ninković (2000), Marija Rosandić (2000), Boris Miladinović (1999), Ana Čučković (1998) i Balša Šarenac (1997).

Najuspješniji plivač PK „Leotar“ je bila Ana Čučković (1998). Ona se na GOB-u okitila sa pet medalja od čega dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Postala je omladinski prvak BiH za 2014. godinu u disciplinama 50m prsno i 50m slobodno, dok je bronzane medalje u omladinskoj konkurenciji osvojila u disciplinama 50m leđno i 100m prsn , vicešampion države u apsolutnoj kategoriji Ana je postala u disciplini 50m prsno. Ana je na ovome prvenstvu po najboljim performansama po FINA bodovima zauzela treće mjesto odmah iza naše olimpijke Ivane Ninković i plivačice „22. Aprila“ iz Banjaluke, Branke Vranješ.

Balša Šarenac (1997) okitio se bronzanom medaljom na 100m prsno u omladinskoj konkurenciji.

Sa prvenstvom u Banja Luci završena je  sezona republičkih i državnih prvenstava u olimpijskim bazenima, ali plivače Leotara do kraja ljetnje sezone očekuje još nastupa.
Pred kraj mjeseca, 29. jula, u Kranju se održava četvoromeč reprezentacija Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije u seniorskoj kategoriji. Plivačica Leotara Ana Čučković će kao član reprezentacije BiH učestvovati na ovome dvoboju reprezentacija u Sloveniji.

U avgustu trebinjske plivače očekuje učešće na plivačkom mitingu „11. Aqua 235 CUP“ u Jagodini.