U opštini Nevesinje u posljednjih godinu dana realizacijom više kapitalnih i drugih projekata, koje je finansijski podržala Vlada Republike Srpske, otvoreno je na desetine radnih mjesta, a ulaganja u razvoj ove opštine biće nastavljena i u narednom periodu, rekao je Srni načelnik opštine Momčilo Šiljegović.

nevesinje

On je je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci otvorena Fabrika prehrambenih proizvoda "Svislajon" u kojoj je zaposleno sedamdesetak radnika, te da će u naredna dva mjeseca biti otvorena nova bolnica, jedna od najsavremenijih u Republici Srpskoj - zadužbina Mihajla Labala koji je prije smrti u izgradnju objekta uložio više od 10 miliona maraka, a koja je završena zahvaljujući angažovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Za završetak građevinskih radova bolnice iz dobiti `Elektroprivrede` uloženo je oko 500.000 KM tako da očekujemo da će uskoro početi sa radom ova savremena ustanova u kojoj će, sa nevesinjskim, raditi najeminentniji ljekari iz Beograda", rekao je Šiljegović.

Kao projekat od izuzetnog značaja za Nevesinje, a čija je realizacija u toku, Šiljegović je naveo "Gornje horizonte", napominjući da su u toku radovi na pristupnim putevima i vodovodu, te da je nedavno završena prva faza vodovoda prema selu Krekovi.

"Za petnaestak dana potpisaćemo ugovor za nastavak tih radova", kaže Šiljegović i dodaje da prilikom zahtjeva za pojedine potrebe opštine, imaju puno razumijevanje nadležnih ministarstava.

On je istakao da opština Nevesinje u skladu sa budžetskim sredstvima nastoji da ulaže u razvoj ove male opštine i radi na stvaranju uslova za ostanak mladih na ovom području.

Nakon skoro dvije decenije, u Osnovnoj školi "Risto Proroković" u toku je rekonstrukcija učionica, te ugradnja sistema centralnog grijanja, tako da će u novoj školskoj godni biti stvoreni mnogo bolji uslovi za rad.

Prethodno je na školskom objektu urađena sanacija krova i zamjena ulaznih vrata, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 71.000 KM, nakon čega je Vlada Japana obezbijedila 93.000 evra za projekat rekonstrukcije učionica i grijanje.

Stanovnici Nevesinja kažu da toliko investicija nije bilo u posljednjih 30 godina i nadaju se da će trend ulaganja u ovu hercegovačku opštinu biti nastavljen.