Kulturna manifestacija "Festival festivala" u Trebinju počeće sutra, a na ovogodišnjoj smotri dramskih amatera nastupiće pozorišta iz Srbije, Crne Gore i BiH.

festival festivala trebinje 2013

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavio je da će na 57. "Festivalu festivala", prvi put od obnove, nastupiti i pozorište iz Makedonija, te da će se potruditi da naredne godine na festivalu učestvuju i pozorišta iz Hrvatske i Slovenije.

"Već iduće godine mogli bismo da okupimo sve one koji se nekada učestvovali na festivalu dramskih amatera Jugoslavije", naveo je Vučurević.

On je napomenuo da na trebinjskom festivalu učestvuju najbolje predstave sa gradskih i republičkih festivala u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

"Imaćemo pet predstava u takmičarskom dijelu programa i tri u revijalnom dijelu, a takmičiće se pozorišta iz Bijelog Polja, Crvenke, Visokog, Sente i domaćin - Gradsko pozorište iz Trebinja", rekao je Vučurević i dodao da će festival otvoriti Slobodan Ćustić monodramom "O glumatanju", a Poetski teatar "Tent" iz Obrenovca u pratećem dijelu programa odigraće predstavu "Solunci govore".

Prema njegovim riječima, biće priređene i izložbe fotografija i foto-kolaža, promocije časopisa, kao i koncert u čast nagrađenih "Srpski džez, bre!" /Serbian jazz, bre/.

Tokom festivala na trgu u Trebinju, biće priređeni muzičko-scenski performansi učenika trebinjske Muzičke škole i artističkih grupa iz Beograda.

Festival će trajati do nedjelje, 27. jula, kada će biti svečano proglašenje pobjednika i dodjela "Zlatnih maski".