HERCEG-NOVI - Sinoć je sportski kompleks na Škveru bio u znaku sportsko-rekreativnog turističkog spektakla, Jadranski susreti za Crnu Goru.

jadranski susreti skver herceg novi prvo polufinale

Prošle sezone u premijernom izdanju ove manifestacije pobjednik je bila ekipa „Jadran Škver“, koja je u Biogradu na moru predstavljala Crnu Goru.

U Biogradu će i ove godine najboljim ekipama iz Italije, Slovenije i Hrvatske da se pridruži i pobjednik iz Crne Gore. Zbog interesovanja ekipa iz cijele Crne Gore ove godine organizator PVK „Jadran“ morao je organizovati dva polufinalna susreta, 19. i 20. jula i finale 1. avgusta.

U prvoj noći pred oko hiljadu gledalaca nastupale su ekipe „Kaža“ iz Igala, „Jagroagent“ iz Bara, „Škver“, „Girice“ i „Špirimitikekus“ iz Herceg-Novog, „Triatlonci“ sa Tople i „Gankigulje“ iz Đenovića.

Takmičenje se odvijalo u pet disciplina: leteći vaterpolo, spasavanje turiskinje, plivanje za pršut, košarka i potezanje konopca, te su na osnovi toga ekipe skupljale bodove.

Pljuštali su i rekordi. Publika se posebno zagrijala u napornim disciplinama, skidanje pršuta i potezanje konopa. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi na kraju, zahvaljući bodovima iz finalnog susreta iz dicipline potezanja konopa, pobijedio „Jagroagent“ iz Bara.

Trijumfu su se radovali: Milan Martinović, Branislav Nenezić, Mladen Babić, Miloš Milošević, Nenad Novović i dame Nina Beharović, Milica Tapušković i Teodora Kovačević.

„Bila je ovo sjajna organizacija i sjajno druženje. Presrećni smo što idemo u finale, pa ćemo vidjeti šta možemo da uradimo prvog avgusta. Dali smo jednu reprezentativnu sliku sredine iz koje dolazimo. Svi smo iz Bara. Dolazimo iz grada koji nema ni otvoreno ni zatvoreno plivalište. Ostali gradovi, Herceg-Novi i Kotor, imaju svoje bazene i otud je naš uspjeh još veći. Nadam se da će i u finalu biti radosti. Ovo je za nas veliki rezultat i uspjeh“, kažu u pobjedničkoj ekipi.

Zadovoljni su bili i ostali učesnici polufinala. Nikola Arnaut, član ekipe „Škver“, koja je bila druga i izborila vizu za finale, ističe da je organizacija bila na nivou, te da očekuje zanimljivo finale.

O regularnosti takmičenja je brinuo sudija Miro Baričević, dok su program vodili Ana Kranjčić iz Zagreba i Goran Slavić iz Herceg-Novog.

Drugo polufinale na programu je večeras, a početak je u 20.30 časova.