Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala R.I. i R.L., obojica iz iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Osiguranička prevara.

policija cjb trebinje

Naime, 5. februara 2013. godine, u 15.48 časova, prijavljeno je da se, na magistralnom put Trebinje - Bileća, u mjestu Žudojevići, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozilo marke „Jugo“, kojim je upravljao R.I. i vozilo „Volvo“, kojim je upravljao R.L.

Prilikom vršenja uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se navedena saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali učesnici saobraćajne nezgode i da oštećenja na vozilima nisu nastala u pomenutoj saobraćajnoj nezgodi.

Nakon izvršenog vještačenja, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi.

U ovoj godini ovo je treći izvještaj u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda u cilju naplate osigurane sumnje novca od osiguravajućih društava.

U posljednje dvije godine, ukupno je osumnjičeno 31 lice za fingiranje saobraćajnih nezgoda i dokumentovano 16 izvještaja o počinjenom krivičnim djelu.