U sali Skupština grada večeras je održana izborna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Leotar, a za novog predsjednika izabran je Vaso Mijanović.

Leotar Siroki

Kako se večeras moglo čuti, pred novoizabranom Skupštinom je mnogo posla, prije svega u formiranju novog Upravnog odbora, u koji će biti uključeni predstavnici privrednih kolektiva iz našeg grada, koji mogu da pomognu u funkconisanju kluba.

Skupština kluba je imenovala jednog člana Upravnog odbora – Simeona Dučića, koji će biti zadužen za obavljanje neophodnih poslova vezanih za licenciranje kluba za učešće u Prvoj ligi RS.

Izražavajući zahvalnost članovima Skupštine nakon izbora na funkciju predsjednika ovog tijela, Vaso Mijanović je ukazao na neophodnost da se što prije formiraju svi organi kluba, da se klub stabilizuje, ali i izabere novi šef stručnog štaba, te okupi igrački kadar.

Obraćajući se članovima Skupštine Fudbalskog kluba Leotar, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije naglasio je da svojim dolaskom želi da pokaže da ne bježi od očigledno ozbiljne situacije, ističući važnim – da aktivnosti oko formiranja nove skupštine kreću od iskrenih ljubitelja fudbala.

„Vaša hrabrost da preuzmete funkcije za mene je izazov i želim da vam pružim podršku i da istrajete na ovom putu. Vjerujem da ova Skupština treba da postavi takvu podlogu, iz prostog razloga, što ovdje niko nije iz interesa, već sa željom i ljubavlju da se napravi čist teren, da se u jednom trenutku pojavi neko da od Leotara napravi klub koji zaslužuje. Nadam se da će se uskoro pojaviti neko zainteresovan da uloži u Fudbalski klub Leotar – da bi dobio, a da ne dolaze ljudi koji misle da će nešto dobiti“, rekao je vladika Grigorije.

On je dodao da dug Leotara „nije strašan“ i da se „zajedničkim snagama može prevazići“.

„Eparhija je mnogo pomagala Fudbalski klub Leotar i nikada nije tužila klub jer osjećamo da je to naše i da ne možemo od samog sebe tražiti novac“, rekao je episkop Grigorije.

U narednom periodu će, kako se moglo čuti, biti održana nova sjednica Skupština, na kojoj će biti izabran novi Upravni odbor kluba.