Rukovodstvo "Elektrohercegovine" u Trebinju danas je demantovalo izjavu trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića da je prije dvije godine porodici poginulog borca bila isključena električna energija deset mjeseci, te najavilo moguću tužbu.

elektrohercegovina trebinje

Direktor "Elektrohercegovine" Vladislav Vladičić rekao je da Katarini Jelić, porodici poginulog borca, koju je Vučurević pomenu nedavno na obilježavanju Dana trebinjske brigade, nijednog dana od kada je 20. maja 2011. godine prijavila svoje brojilo, nije bila isključena struja.

"Tačno je da je u dva navrata dobila opomenu i da su dati nalozi za isključenje, ali nikada nije donesena naredba za isključenje struje", tvrdi Vladičić.

On je ocijenio da su Vučurevićeve izjave krajnje neozbiljne i neodgovorne, te da će "Elektrohercegovina" razmisliti o daljem postupku prema gradonačelniku i konsultovati se sa advokatima da li ima osnova za pokretanje tužbe.

Vladičić je istakao da se preduzeće nalazi u delikatnoj situciji, jer je, s jedne strane, po zakonu, dužno da naplate električnu energiju, dok, s druge strane, moraju da vode računa da ne povrijede najugroženije kategorije.

"Postoje porodice koje nemaju dovoljno sredstava za život, ali ne vode računa o potrošnji", kaže Vladičić i dodaje da nikada nisu imali ozbiljnih pritužbi, ali da je svima poznato da se potrošena struja mora platiti, a da je krajnja mjera isključenje.
On je istakao da Vučurevićeve izjave nemaju osnova, da su neistine, te da predstavljaju njegov način komuniciranja i političke borbe.

"Nadam se da će to i građani prepoznati i da neće nasjedati na takve i slične priče i neprovjerene inforamacije", rekao je Vladičić.