CJB Bijeljina podnio je izvještaj bjeljinskom Okružnom tužilaštvo protiv Dragana Anđelića, direktora Javne ustanove "Vode Srpske", a zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

dragan andjelic vode srpske

Anđelić je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetio ovo preduzeće za 237.463 marke, a drugima pribavio nezakonitu  imovinsku korist.

Prema tom izvještaju, Anđelića sumnjiče da je krivično djelo počinio u toku 2012. i 2013. godine prilikom izbora izvođača  tekućeg održavanja vodoprivrednih objekata.

"Sumnjiče ga da je prilikom zaključivanja ugovora s izvođačima postupio suprotno Zakonu o javnim nabavkama i interesima preduzeća 'Vode Srpske'. Na taj način on je određenim preduzećima u Bijeljini, Bratuncu, Brčkom i Šamcu pribavio protivpravnu imovinsku korist od 237.436 maraka", navodi se u saopštenju CJB Bijeljina.

Prema nezvaničnim informacijama, Anđelić je tokom 2013. godine zaključio blizu stotinu ugovora, a da nije ispoštovao odredbe Zakona o javnim nabavkama. Ti ugovori su vrijedni blizu tri miliona maraka, a odnose se na  nabavku robe i raspisivanje konkursa za izvođače radova. Prema nekim ranijm nezvaničnim informacijama, Anđelić je za razne poslove umjesto putem raspisanog javnog poziva, izvođače radova  birao putem  direktnih sporazuma s njima.

Sa druge strane, Anđelić negira bilo kakve optužbe na njegov račun, odnosno da je zloupotrijebio službeni položaj.

"Neka policija dokaže. Tvrdim da moje stručne službe i ja zajedno s njima nismo nigdje prekršili Zakon o javnim nabavkama. Ako to uspiju dokazati ja ću im čestitati", istakao je Anđelić za "Nezavisne".