Komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske donijela je rješenje prema kojem je odbornik Socijalističke partije /SP/ u Skupštini grada Trebinja Slobodan Mrdić u sukobu interesa.

glavni odbor socijalista sutra u trebinju

Komisija u obrazloženju navodi da je Gradski odbor SNSD-a krajem prošle godine podnio prijavu za utvrđivanje sukoba interesa Mrdića "jer je uticao na donošenje odluke o izboru brata Miodraga Mrdića na funkciju direktora Javne ustanove `Trebinjesport`, koja se finasira iz gradskog budžeta sa više od 100.000 KM godišnje".

U trebinjskom SNSD-u navode da Slobodan Mrdić, čija je politička partija na lokalnom nivou u koaliciji sa skupštinskom većinom, ne može da nepristrasno i objektivno vrši odborničku dužnost jer glasa za sporne odluke koje se odnose na ustanovu u kojoj je njegov brat direktor.

Predsjednik trebinjskog SNSD-a Luka Petrović potvrdio je Srni da su prije 15-tak dana obaviješteni od nadležne Komisije da je Slobodan Mrdić u sukobu interesa i izrazio očekivanje da će to pitanje biti riješeno na odgovarajući način.

Petrović je istakao da cilj SNSD-a nije da se zataškavaju nepravilnosti već da se otkrivaju i prijavljuju nadležnim organima, te poručio da je to samo jedan od načina borbe ove političke partije u rješavanju problema u društvu.

On je poručio da će trebinjski SNSD i ubuduće raditi u interesu grada i da se sve skupštinske odluke donose po Zakonu.

Odbornik SP-a Slobodan Mrdić potvrdio je Srni da je upoznat sa rješenjem Komisije, ali da Zakon o sukobu interesa ne tretira brata jer se on u tom pogledu ne smatra članom porodice.

On je dodao da je protiv rješenja podnio žalbu. "S obzirom na to da je postupak u toku imam puno povjerenja u nadležnu republičku komisiju i pravosudne organe da će u skladu sa zakonom donijeti odluku o ovom pitanju", istakao je Mrdić.