Klub Bilećana u Srbiji humanitarnim akcijama obilježio godišnjicu rada

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 16. 07. 2014. - 9:52h

Zavičajni klub Bilećana u Srbiji, sa sjedištem u Beogradu, u danima Vidovdana priveo je kraju više humanitarnih akcija i time obilježio godišnjicu uspješnog rada.

zavicajni klub bilecana

U saopštenju Zavičajnog kluba podsjeća se da je u Beogradu okončana druga humanitarna akcija Bilećana, a na račun vlada Srbije i Republike Srpske uplaćeno je po 85.000 dinara /nešto više od 800 evra/, koje su na donatorskoj večeri 12. juna u restoranu „Košuta“ prikupili Bilećani, njih oko 120, i prijatelji Bileće.

Članovi Kluba su među prvima reagovali na katastrofalnu poplavu i već drugog dana dostavili pomoć u hrani i higijenskim sredstvima ugroženom stanovništvu u smještajnim centrima „Šuplja stena“ i „Arena“.

Na smotri stvaralaštva u Bileći 21. i 22. juna uručene su nagrade najboljim učenicima, a u Beogradu je uplaćen novac na ime humanitarne pomoći nastradalom stanovništvu u Srbiji i Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Kluba su, na svečanom otvaranju smotre „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2014“, uručili tri nagrade po 100 evra najboljim učenicima Školskog centra „Golub Kureš“.

Klub je odlučio da se nagrada dodjeljuje srednjoškolcima svake godine, zahvaljujući darodavcima.

U saopštenju se podsjeća da se u Danima Vidovdana Bileća predstavila u najljepšem svjetlu, a da su se na smotri proizvoda, koja će postati tradicionalna i čijem su predstavljanju i okupljanju doprinijeli i članovi Zvičajnog kluba Bilećana u Srbiji, izlagači predstavili na 72 štanda u Univerzalnoj dvorani u centru Bileće.

Okupili su se proizvođači hercegovačke zdrave hrane, čuvenog sira i kajmaka, pršute, meda, vina, ribolovci, lovci, izdavači, majstori kamena, tekstilci.

Ceremoniju otvaranja manifestacije obogatili su pripadnici bivše Škole rezervnih oficira, čijih je više od 350 članova iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije učestvovalo u defileu ulicama Bileće.

Svečanost su uveličala društva „Vladimir Gaćinović“, „Osvit“, „Vlatko Vuković“ i „Zora Hercegovine“, a crkvena opština Bileće organizovala je saborovanje slikara ispred Parohijskog doma, uz učešće 24 akademska slikara.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja