HERCEG-NOVI - U organizaciji Košarkaškog kluba „AS“ u Sportskom centru u Igalu u nedjelju je održan 4. memorijalni košarkaški turnir „Đoko Kovačević“, u spomen na poznatog košarkaša „Primorja“, „Lovćena“, „Leotara“ i drugih klubova.

djoko kovacevic memorijalni turnir igalo

Kao košarkaški radnik Đoko Kovačević je bio osnivač KK „AS“. Na turniru u konkureciji mlađih pionira (igrači rođeni 2003. godine i mlađi) učestvovali su: „Leotar“ iz Trebinja, „Teodo“ iz Tivta, „Pljevlja“ i „AS“.

U polufinalu Pljevlja su pobijedila Leotar 56:36, dok je AS bio bolji od Teoda 62:36. U utakmici za treće mjesto Trebinjci su pobijedili Teodo 46:16, a u finalu Pljevlja su bila bolja od AS-a 64:53.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Pljevalja Janko Jelovac .

Za Pljevlja su igrali: Nikola Sandić, Janko Jelovac, Nemanja Cerović, Luka Kušeljević, Andrija Grbović, Mladen Miličić, Milan Ostojić, Andrej Planić i Mićan Dragaš. Trener ekipe je Ranko Knjigić.

Za tim „AS“ su igrali: Danilo Pavićević, Danilo Vuković, Nikola Tičić Andija Vučurović, Nenad Bošković, Vlado Pavlović, Aleksa Kljajević, Matija Otašević, Igor Vujičić, Dragan Đurović, Nikola Đurišić i djevojčica Maša Bijelić. Trener ekipe je Dejan Bijelić.

Treće mjesto za Leotar su osvojili: Aleksa Ćuluzan, Marko Ratković, Boško i Filip Andrić, Jovan Mišeljić, Dragan Vukašinović, Dragan Rogan, Slobodan Milenić, Marko Marković, Dimitrije Popovac, Matija Ratković i Ognjen Bukvić. Trener ekipe Aleksandar Hrnjez.

Za ekipu Teoda su igrali: Nemanja Dedeić, Boris Vuksanović, Antonio Grandić, Luka Knežević, Mihailo Nedeljkov, Boško Novović, Matija Peković Ljubomir Popović, Matija Međedović, Petar Radović, Vasilije Radović. Trener ekipe je Špiro Todorović.

djoko kovacevic memorijalni turnir igalo