Orkestar Gradske limene muzike iz Stoca održao je sinić koncert u bašti hotela „Platani“ – petu godinu za redom u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja.

GLM Stolac

Pod dirigentskim vođstvom Zvonka Kneževića, orkestar is Stoca izveo je repertoar sačinjen od raznolikih muzičkih stilova – od narodne i tradicionalne muzike, preko pop i rok standarda, do modernih ino-hitova, aranžiranih za izvođenje na duvačkim instrumentima.
Alen Turković, predsjednik Gradske limene muzike Stolac, za RT je rekao da je tradicionali nastup u Trebinju postao i najvažniji godišnji koncert ovog muzičkog društva.

„Uvijek je lijepo doći u Trebinje. Ovo nam je centralni godišnji nastup, bez obzira što imamo brojna gostovanja širom BiH i po inostranstvu. Orkestar broji oko četrdesetak članova, a Trebinjci već znaju da sviramo sve, kako volimo reći –’ od Hanke do Lejdi Gage’“, ističe Turković.

Direktor Turističke organizacije Grada Trebinja Tatjana Bulajić za RT kaže da su već počele aktivnosti na osnivanju gradske limene muzike u Trebinju, te da očekuje da bi jedan od narednih trebinjskih koncerata orkestra iz Stoca mogao biti zajednički – sa domaćim gradskim orkestrom.

„Ne baš naredne godine, jer je jedna godina premalo vremena da bi se osposobio orkestar. Tek smo krenuli sa sređivanjem dokumentacije, nakon čega je potrebno osnovati i udruženje, pa obezbijediti novac za nabavku instrumenata i nastavnički kadar koji bi vodio gradsku muziku. Ali, važno je da smo krenuli i da radimo u tom pravcu, da imamo podršku Grada Trebinja i da osjećamo da je obnova gradskog orkestra želja svih Trebinjaca“, istakla je Bulajićeva.

Ona je istakla da je „realno očekivati da gradski orkestar u Trebinju zaživi za dvije godine“, te da bi „sedmo gostovanje Gradske limene muzike iz Stoca moglo biti i prvi zajednički koncert sa trebinjskim orkestrom“.

Već tradicionalno gostovanje Gradske limene muzike iz Stoca uvršteno je u kalendar Trebinjskih ljetnih svečanosti, a povodom malog jubileja – petog poklon-koncerta Trebinju, Bulajićeva je ovom muzičkom društvu uručila i prigodnu plaketu Turističke organizacije Grada Trebinja.