Uspješan poslovni bračni par iz Kine David i Linda Vong donirali su 17.000 evra za poplavljena područja u Republici Srpskoj, a 19.000 evra uplatili su i za gradove u Srbiji pogođene majskim poplavama.

linda i david hercegovci krstenje manastir trvdos

U Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj u Trebinju, koja je pomogla da ovaj bračni par stupi u kontakt sa nadležnima, Srni je potvrđeno da su David i Linda izrazili želju da srpskom narodu, čiji su domovi i ostala dobra stradali u poplavama, bar na ovaj način pomognu, saosjećajući sa braćom po vjeri, jer su se nedavno krstili i vjenčali u Petropavlovom manastiru kod Trebinja.

U Eparhiji ističu da su ovi humani ljudi samo nastavili svoju misiju – da pomažu nezbrinute, ugrožene, bolesne.

Kada su čuli za veliku nevolju koja je zadesila stanovništvo Srpske i Srbije u poplavama, David i Linda su odmah kontaktirali Eparhiju da bi se povezali sa nadležnim institucijama i uključili u akciju pomoći, šaljući poruku da ono što je daleko od očiju nije i daleko od srca.

Vijest o pomoći Kineza stanovništvu u Republici Srpskoj Hercegovci su primili sa oduševljenjem, komentarišući da su učinili veliko djelo i već dokazali da će ostati veliki prijatelji srpskom narodu, kao što su obećali i tokom krštenja u Trebinju, ističući da i ostali koji su u mogućnosti treba da slijede primjer dobrote i humanosti.

Linda Vong bavi se humanitarnim radom i ima veliki broj kompanija u svijetu i Kini, izgradila je mnogo škola, a nekretninama je počela da se bavi prije 25 godina.

Ona je do sada pomogla 20.000 dece - siročadi u Kini i pokrenula mnoge humanitarne akcije.

Linda i David su tokom boravka u Trebinju istakli da ih je posebno impresionirala vjera koju su spoznali kod Hercegovaca i da ih je to navelo da se krste, ali i vjenčaju u jednoj od najljepših pravoslavnih svetinja -Petropavlovom manastiru.