Dvije teže povrijeđene osobe u Nevesinju i tri lakše povrijeđena lica u Trebinju i Bileći, bilans je saobraćajnih nezgoda za protekla 24 časa na području naše regije.

saobracajke

Kako saznajemo od dr Ornele Čabrilo, u Hitnoj pomoći Doma zdravlja Nevesinje, juče, oko 14 i 30 h, primljena su dva teže povrijeđena lica iz Nevesinja, pri čemu je žena tridesetih godina, koja je bila na mjestu suvozača, zadobila povrede glave i prelom kostiju vilice, a muškarac, koji je bio za volanom, prelom kostiju nosa i potres mozga. Žena je odmah transportovana u Kliničku bolnicu Mostar, gdje je i operisana i u stabilnom je stanju, a i njen saputnik je van životne opasnosti.

Dva lakše povrijeđena lica iz Trebinja i jedna lakše povrijeđena osoba iz Bileće su, nakon ljekarskog pregleda, puštena kućama.

Za protekla 24 časa i u Berkovićima se dogodila saobraćajna nezgoda, sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

Kako navode u Centru javne bezbjednosti Trebinje, prema prvim procjenama, uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođena uslovima na putu, odnosno nepažnja vozača usljed klizavih kolovoza.

Iz Hercegovinaputeva još jednom apeluju na vozače da pažljivo voze jer su kolovozi mokri i klizavi, a u usjecima i zasjecima ima i manjih odrona.