Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ za predsjednika Republike Srpske je Milorad Dodik, a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora ove stranke.

dodik za predsjednika srpske

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je novinarima u Banjaluci da su to prijedlozi o kojima će danas biti razgovarano sa koalicionim partnerima - Socijalističkom partijom i DNS-om, te da se nadaju da će ovi kandidati biti potvrđeni.

Radmanović je rekao da je na današnjoj sjednici razgovarano i o listama kandidata SNSD-a za predstojeće izbore, kao i predizbornoj kampanji.

"Utvrdili smo kandidatske liste za Parlament FBiH, za sedam kantona u FBiH, za svih devet izbornih jedinica u Republici Srpskoj i tri izborne jedinice iz Srpske za parlament BiH", naveo je Radmanović i dodao da je 40 odsto novih kandidata na listama.

On je istakao da je Nikola Špirić nosilac liste za parlament BiH u izbornoj jedinici jedan, Miroslav Milovanović u izbornoj jedinici dva, a u izbornoj jedinici tri Lazar Prodanović.

"Za parlament Srpske nosilac liste u izbornoj jedinici jedan je Drago Tadić iz Prijedora, u izbornoj jedinici dva Zoran Adžić iz Gradiške, a u izbornoj jedinici tri Igor Radojičić", rekao je Radmanović.

On je dodao da je u izbornoj jedinici četiri nosilac liste Igor Žunić iz Dervente, u izbornoj jedinici pet Dragan Bogdanić iz Teslića, u izbornoj jedinici šest Siniša Maksimović iz Bijeljine, u izbornoj jedinici sedam Radovan Višković iz Milića, u izbornoj jedinici osam Milorad Jagodić iz Rogatice i u izbornoj jedinici devet Luka Petrović iz Trebinja.

Radmanović je istakao da je na sjednici zaključeno da je cilj SNSD-a pobjeda na svim nivoima u Srpskoj i BiH i da je to potpuno realno.

"Na sjednici se pokazalo jedinstvo nakon dvomjesečne rasprave koju smo vodili širom naše baze u BiH", naveo je Radmanović.

Opšti izbori u BiH biće održani 12. oktobra.