Ulogom u filmu "Na mliječnom putu" Emira Kusturice ostvarilo mi se ono o čemu sam sanjala dok sam studirala glumu. Kada me pre dve godine pozvao i rekao da ima rolu za mene, noge su mi se odsekle od uzbuđenja, prvi put u životu.

sloboda micalovic

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" popularna beogradska glumica Sloboda Mićalović na filmsku setu u Trebinju gdje vrijedno radi sa ostatkom ekipe na novom ostvarenju proslavljenog reditelja.

- Oduvek sam se divila Kusturici i izuzetno ga poštujem. Lagala bih vas kad bih rekla da sam svesna ovog trenutka dok čekam da snimanje počne. Zaista sam jako uzbuđena - priznaje glumica koja je šarmom i vedrim osmijehom osvojila Hercegovce.

Prvi susret sa Trebinjem desio joj se prije sedam godina kada je rodni grad Jovana Dučića ugostio ekipu igrane serije i filma "Ranjeni orao".

Ali Sloboda koja glumi Anđelku posebna je priča. Vedrinom i neposrednošću "zarazila" je sve koji su je upoznali, a ni do danas se ništa nije promijenilo.

Uloga u Kusturičinom filmu pisana je upravo za nju, što daje poseban značaj cijeloj priči.

- Igram Milenu, ženu u tridesetim godinama koja razmišlja o udaji i zaljubljuje se u mlekara Kostu. Ona živi sa majkom i snabdeva vojsku mlekom, a brat joj je ostavio zadatak da mu pronađe ženu koja će ga dočekati kad se on vrati iz Avganistana gde ratuje. Ona mu pronalazi buduću suprugu čiji lik tumači Monika Beluči - kaže Mićalovićeva.

Otkriva da se tada razvija ljubavni trougao Kosta - Milena - mlada.

- Kada primetim da se mlada zaljubljuje u čoveka koga volim, počinje zaplet. Ali ne želim da otkrivam previše, reći ću samo da Milena ne završava baš slavno - bila je tajanstvena glumica.

Ističe da su za kvalitetan film neophodne dugotrajne i iscrpne pripreme.

- Imam i mnogo fizički zahtevnih scena. Moram da preskačem konja sa hvataljkama. Moram da izvodim salto unapred, unazad... Mnogo sam radila na dijalektu, tu mi je pomagala Nataša Ninković. Najviše snimam sa Emirom, Monikom, Ratkom i Bajramom Severdžanom provodadžijom, a dvije scene imam sa Mikijem Manojlovićem - kaže Mićalovićeva koja je u Trebinje doputovala sama.

Kćerkice je, kaže, ostavila kod bake.

- Razdvojenost od dece mi jako teško pada. Prvi put smo se odvojile na 15 dana. A ako se oduži snimanje, doći će i one ovamo. Tata ne može da ih čuva pošto radi predstavu u Tivtu - priča glumica koja je u braku sa kolegom, popularnim Vojinom Ćetkovićem.

Zaljubljena u Dučićev grad

- Ne mogu opisati koliko volim Trebinje. Kada sam ušla u grad odmah su mi se probudila sećanja na dane kada smo snimali seriju "Ranjeni orao" i sve te divne ljude koji su nam uvek bili od pomoći. Zaljubljena sam i u ovaj grad i u njegove stanovnike. Jedva čekam da odem i do Anđelkine kapije - kaže Sloboda Mićalović.