U galeriji Kulturnog centra sutra će biti promovisana knjiga dječije poezije, prvijenac Momira Brkića pod nazivom „Mamino ja“.

mamino ja momir brkic

Recenzent Olgica Cice navodi da je pod koricama ove knjige stihova čudesan svijet nevinosti i znatiželje sa širom otvorenim okicama, koje vide ono što odrasli često ne primjećuju.

“Četiri dijela ove knjige počinju zajedničkim motivom „Za one što vole“, čime se otvara šarenica, jedna razigrana i raspjevana predstava“, nastavlja Olgica Cice.

Zlata Kocić, takođe recenzent, dodaje da nije slučajno što je Momir Brkić za okosnicu svoje knjige o djeci i za djecu, „Mamino ja“ izabrao riječi koje su ujedno i lajt-motiv i posveta.

„Ljubav je nesumnjivo najveća životna sila koju ova knjiga jednostavno i prisno preslikava otkrivajući je u svakom kutku djetinje duše i djetinjeg svijeta“, navela je Zlata Kocić.

Momir Brkić je upravnik Gradskog pozorišta Trebinje, dugogodišnji spiker, novinar i urednik Radio Trebinja i dopisnik više dnevnih novina. Svjetlost dana uskoro bi mogla da ugledaju i njegova književna ostvarenja, davno započeti roman, kojeg dovršava, kao i zbirka poezije, a u pripremi je i knjiga aforizama.

Promocija knjige dječije poezije, prvijenca „Mamino ja“ Momira Brkića, počinje u 20 časova.