Trebinjski autobus ne može iskrcavati putnike na autobuskim stanicama Župe dubrovačke, a ako bude nelegalnog iskrcavanja, bićemo prisiljeni da intervenišemo na zakonom predviđeni način, komentarisao je uvođenje autobuske linije koja bi tri puta sedmično vozila iz Trebinja prema Dubrovniku i Srebrenom načelnik Opštine Župa dubrovačka Silvio Nardeli, prenosi Dubrovački vijesnik.

Zupa dubrovacka

„Osim informacija iz medija, nemam nikakvih službenih informacija ili kontakata za navodnu autobusku liniju iz Trebinja prema Srebrenom. Ne znam gdje misle iskrcavati putnike, jer nemaju koncesiju za korištenje autobusnih stajališta i stanica kroz Župu, koja koristi Libertas, a mi u Opštini nismo u mogućnosti osigurati odgovarajući prostor za iskrcavanje. Ako primijetimo da se putnici nelegalno iskrcavaju na autobusnim stajalištima i stanicama, bićemo prisiljeni intervenisati na zakonom predviđeni način“, rekao je Nardeli.

Ako autobus iz Trebinja ipak počne voziti prema Srebrenom moglo bi se dogoditi da i u Župi dubrovačkoj bude ilegalnog iskrcavanja gostij, te će u tom slučaju na teren morati da izađu i komunalna policija , a možda i policija, piše DV.

Predrag Turnić, direktor agencije „Frend trevel“, koja je nedavno uvela sezonske autobuske linije prema dubrovačkoj rivijeri, za medije nije želio da komentariše navode načelnika opštine Župa dubrovačka, istakavši da je ova agencija „ozbiljna firma koja sve radi u skladu sa zakonom“. On je potvrdio da autobusi, kako je i najavljeno, saobraćaju prema Dubrovniku i Župi.