Gradonačelnik Trebinja odgovorio je na nedavno objavljeno saopštenje iz Gradskog odbora SNSD-a Trebinje. 

slavko vucurevic na konferenciji

U odgovoru gradonačelnika Trebinja se kaže:

"Uobičajeno je da prijatelji prijateljima često pišu pisma, ali ja, evo, imam privrilegiju da mi se ovim putem češće javljaju neprijatelji. I da budem iskren, to me raduje, jer to pokazuje da misle o meni. Ali, s druge strane, uvijek se sjetim onog nesretnog Markesovog pukovnika kome nema ko da piše, pa mi čisto dođe žao.

Lijepo je primjetiti koliko su moji pismopisci pismeni i elokventni, koliko im pisma vrve germanizmima kao što su: teatralnost, manipulacija, cirkus, egzibicionizam, kontaminacija itd., ali mi se sve čini dok to pišu gledaju u ogledalo. Nekako mi ti atributi više liče na njih, nekad i sad.

Govore o mojim, kao neprimjerenim istupima na zasjedanjima gradskog parlamenta, ali ja uvijek govorim ono što mislim. Priznajem doduše, nekad tiše, a nekad glasnije, dok su oni zborili samo ono što im je dojavio Veliki tata. I danas im glavna i jedina pošta stiže iz BL. Govore da sam ja doveo Trebinje do sunovrata, a zaboravljaju da su oni punih osam godina kopali tu sunovratsku jamu. Kažu da su građani širom otvorili oči "i ne mogu da vjeruju šta im se događa", ali varaju se ako misle da je narod blesav i da brzo zaboravlja. Narod dobro zna šta mu se događalo i šta mu se događa. Ono što je SNSD ostavio meni i ostalim građanima u amanet toliko je kontaminirano da je za dekontaminaciju potrebno mnogo energije i vremena. Građanima sam obećao da ću očistiti svu prljavštinu koju su ostavili, to ću obećanje ispuniti. Veliki oktobar nije daleko.

Obavijestiše me da su napravili novi redizajnirani sajt svoje partije, da će ih on vratiti na vladajuću poziciju i da će nam na osnovu njega život biti puno ljepši. Bojim se samo da nekim SNSD-ovcima tamo gdje će uskoro dospjeti sajt neće biti dostupan. Onima u prugastim dresovima /i naravno, sa istim pantalonama/ zatvorska administracija nije baš blagonaklona. Ne bih sada gubio vrijeme nabrajajući njihove grijehe jer je sve uredno zavedeno /još uvijek se zavodi/ tamo gdje treba, pa kad dođe do realizacije spiska i nađu se sa svojim prijateljima sa one strane zakona, pisaću i ja njima češće. Ljudi smo, a greške su svojstvene ljudima. Nekima manje, a nekima veće. Shodno tome određuje se i dužina nošenja navedene uniforme.

Naglasiše mi na kraju pisma da se cirkus pakuje. Moram ih podsjetiti da je cirkus spakovan prije dvije godine, ali nažalost režanje iz kaveza i dalje se čuje. Na kraju, šta drugo da im kažem nego da karavani prolaze, a valjda znaju prvi dio poslovice. Unaprijed se radujem njihovom novom saopštenju. Ma, to je zabava, kakav Monti Pajton."

Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja