U Plivačkom klubu /PK/ "Leotar" počeo je upis u školu plivanja i za obuku neplivača koja će se izvoditi u malom bazenu Sportsko-rekreativnog centra /SRC/ "Banje", potvrdio je Srni sekretar PK Brano Krivoglav.

plivanje bazen prvenstvo

Krivoglav koji je i jedan od instruktora kaže da se jednočasovni program provodi u tri termin, i to od 9.00 do 10.00 časova, od 10.00 do 11.00 časova i popodnevni od 18.30 do 19.30 časova, te da je donja starosna granica četiri godine, odnosno da se mogu prijaviti i djeca koja su napunila tri godine ukoliko mogu da sarađuju sa instruktorom.

Krivoglav ističe da su od ove godine organizovali i termin za još jednu grupu neplivača starijih od 18 godina i da je veliki broj zainteresovanih ne samo iz Trebinja već i iz ostalih hercegovačkih gradova.

Cijena upisa za mjesec dana, odnosno 12 termina je 50 KM, a djeca su raspoređena po tri dana nedjeljno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom ili utorkom, četvrtkom i subotom.

"Kroz program plivačkog kluba neplivači će naučiti održavanje na vodi, disanje u vodi, plutanje na stomaku i leđima, ronjenje, klizanje /na stomaku i leđima/ i skokovi", napomenuo je Krivoglav i dodao da sa djecom rade četiri instruktora.

On kaže da će na kraju programa biti izvršeno finalno testiranje, te da će oni koja ga prođu moći da se upišu u prvu godinu škole plivanja, koja se odvija u velikom bazenu.

Upis u školu plivanja i obuku neplivača je svakim radnim danom u vremenu od 9.00 do 11.00 časova i poslijepodne od 18.30 do 20 časova u SRC "Banje".

Svake godine u ljetnom periodu proces obuke i školu plivanja, prođe 350 djece iz Trebinje i iz susjednih opština.
Škola plivanja traje do 1. septembra.