Radovi na uređenju dijela prostora ispred zgrade nekadašnje željezničke stanice u Trebinju danas su završeni, a sredstva od oko 45.000 KM za ovu namjenu obezbijedile su "Hidrolektrane na Trebišnjici" /HET/.

stara zeljeznicka stanica uredjenje

Rukovodilac za investicije u HET-u Luka Petrović rekao je da je ovo preduzeće vlasnik prizemlja kompletnog objekta željezničke stanice u kome se, između ostalog, nalazi Klub penzionera. 

On je istakao da su uređenjem okolnog prostora željeli da učine i prijatnijim boravak penzionerima, koji tu provode dnevno više časova. 

"Prije dvije godine odlučili smo da napravimo projektnu dokumentaciju i uspjeli smo da završimo dio projekta, a drugi dio iza `Ćira` planiramo da uredimo naredne godine", naveo je Petrović. 

On je napomenuo da su završeni radovi na odvođenju oborinskih voda, čime je riješen višegodišnji problem sa potapanjem parkinga koji su tu nalazi. Završen je i cvijetnjak, asfaltiran dio ispred zgrade, urađeni kamenorezački radove kao i prostor za odlaganje smeće. 

Penzioneri su pohvalili napore HET-a da urede prostor ispred zgrade. Penzioner Risto Kržić rekao je da penzioneri provode mnogo vremena ispred Kluba i da će im od sada biti mogo prijatnije sjediti u uređenom ambijentu.