Stotinjak trebinjskih tekstilnih radnica počelo je ponovo da šije za preduzeće "Trenteks" iz Doboj Juga, a prva isporuka zaštitne radne odjeće za njemačko tržište biće za sedam dana, potvrdio je Srni direktor "Trenteksa" podružnice Trebinje Aleksandar Kojović.

trenteks novoteks trebinje

Kojović je pojasnio da je "Trenteks" zakupio pogon "Novoteksa" u kome se šije na tri proizvodne linije, te napomenuo da će u septembru biti otvorene još dvije na kojima će biti angažovano još šezdesetak radnica.

"Radnice su i ranije za ovu firmu šile HTZ opremu i pokazale su se veoma uspješnim. Nadamo se da će ponovna saradnja biti na duge staze", rekao je Kojović i istakao da bi prema projektu "Trenteks" trebalo da zaposli od 300 do 350 radnica. On je naglasio da je "Trenteks" ozbiljna firma koja će radnicama redovno isplaćivati plate, topli obrok i izmirivati druge obaveze, te da je na njima samo da rade i ozbiljno shvate svoj zadatak.

"Naše radnice su izuzetno sposobne i imaju dugogodišnje iskustvo na ovim poslovima, tako da se ne bojimo da bi moglo biti problema i da norma neće biti ispunjena", rekao je Kojović i dodao da je vlasnik "Trenteksa" Šućko Hadžijakupović i ranije bio veoma zadovoljan njihovim radom.