Na svom fejsbuk profilu trebinjski imam Husein ef. Hodžić objavio je video-snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi kako pesnicama i kamenjem rastjeruje grupu mladića, koji su sinoć, prema njegovim tvrdnjama, ispred zgrade Medžlisa Islamske zajednice i Sultan Ahmedove džamije u Starom gradu uzvikivali „Srbija“, te pljuvali na ploču sa natpisom medžlisa.

Husein Hodzic

Ovaj nesvakidašnji incident, kako je efendija Hodžić opisao na svom fejsbuk profilu, a prenijeli federalni mediji – desio se kada se vraćao iz pekare u zgradu medžlisa, gdje je čuo „horske povike četvoročlanog po/četničkog hora: ‘Srbija, Srbija!'“.

„Ja onako ‘oduševljen’ povicima i sam se pridružim i glasno kao i oni uzviknem ‘Srbija, živjela Srbija!', a jedan od njih se ujunači pa pravo poče pljuvati na prozor moga stana i ploču sa natpisom medžlisa“, zapisao je efendija Hodžić.

Na snimku se vidi da mladići nisu očekivali brzu reakciju isprovociranog imama.

„Naravno, tad sam opet u zanosu podigao dirigentsku palicu, čitaj moju desnu pesnicu, prema ovome jednom od ‘junoša’ i na njegovu sreću ja promaših, on se izmigolji i pobježe, što se dobro može vidjeti na prvom snimku koje su zabilježile video kamere medžlisa. Pošto nisu dobro pjevali, izveli su potom tačku brzog trčanja-bježanja u čemu su, moram priznati, postigli zavidan rezultat“, dodaje efendija Hodžić.

Imam Hodžić ističe da je o incidentu obavijestio policiju, dodajući da je snimak objavio „da ne bude da je efendija opet pogrešno informisao organe reda u Trebinju“.