Na danas održanom tradicionalnom Prvenstvu Trebinja u ribolovu udicom na plovak prvo mjesto osvojio je Radoslav Pujić, sa ulovljenjih 1.060 grama ribe.

radoslav pujic ribolov trebisnjica

Drugo mjesto pripalo je Radivoju Varagi koji je ulovio 910 grama, dok je trećeplasirani bio Milan Suvajac sa 650 grama.

Među omladincima prvo mjesto osvojio je Uroš Ninić, drugo mjesto Marko Kovačević, dok je treći bio Stefan Spaić. U konkurenciji pionira najbolji je Vasilije Kosjerina, ispred drugoplasiranog Filipa Kovačevića i trećeg Stefana Komnenovića.

Ovogodišnji pobjednik Prvenstva Trebinja Radoslav Pujić za RT kaže da je konkurencija bila veoma jaka, ali da se ovoga puta njemu sreća osmjehnula.

„Jedna velika riba je odlučila sve. Kasnije sam se odlučio da lovim sitnu i hvatao sam čak osam komada u minuti. Pobjeđivao sam na mnogim takmičenjima u ribolovu, ali na domaćem prvenstvu, u svom gradu – nikada do sada. Zbog toga me ova pobjeda čini posebno srećnim“, ističe Pujić.

Tradicionalno takmičenje najboljih ribolovaca Trebinje održano na na dijelu obale Trebišnjice između gradskog mosta Iva Andrića i naselja Rastoci, a okupilo je ukupno trideset takmičara u tri starosne kategorije.

Prvenstvo Trebinja organizuje Sportsko-ribolovno društvo Trebinje koje je i ove godine najbolje u svim konkurencijama nagradilo medaljama i diplomama, te prigodnim poklonima u ribolovačkoj opremi.