Trebinjac Aleksej Golijanim /11/ već neko vrijeme nosi dres beogradskog „Partizana“ u kojem u mlađim uzrasnim kategorijama postiže izvanredne rezultate.

bihspo - Aleksej Golijanin sa nagradom sa Briona

Aleksej na sve važnije turnire ide sa Partizanom, dok u Trebinju trenira pod budnim okom Vladimira Gaćinovića,  fudbalskog stručnjaka iz našeg grada, koji kad god ima vremena i pauzu u svojoj trenerskoj profesionalnoj karijeri posveti se radu sa mlađim fudbalskim naraštajima.

Aleksej je prije petnaestak dana, po riječima Gaćinovića,  sa Partizanom učestvovao na ekstra jakom turniru u Poljskoj gdje su učešće uzele 24 najbolje evropske ekipe u njegovom uzrastu. U svojoj grupi Partizan je osvojio drugo mjesto i nije igrao Ligu šampiona koju su igrali samo pobjednici grupa, ali su zato crno-bijeli u konkurenciji drugih, u takozvanoj Ligi Uefa, zabilježili pobjede u sve četri utakmice i osvojili prvo mjesto, a Aleksej je na tom turniru odigrao veoma bitnu ulogu u trijumfima beogradskog kluba.

Poslije sedam dana od turnira u Poljskoj, Aleksej je sa Partizanom igrao turnir u Hrvatskoj na Brionima, gdje su učestvovale sve najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije, među njima i ekipe „velike četvorke“.

Partizan je na Brionima osvojio prvo mjesto, a Aleksej je osvojio trofej za najboljeg strijelca turnira, postigao je pet pogodaka i po svim ocjenama stručnjaka bio najbolji igrač turnira, ali se nije dijelila nagrada za najboljeg igrača. Potvrda da je mladi Trebinjac ostavio izvanredan utisak na Brionima je  ponuda stipendiranja od strane Partizana.

Još nije aktivirana reprezentativna selekcija BiH u njegovom uzrastu, ali  postoje indicije  će se uskoro  formirati,  a Aleksej, po riječima Gaćinovića, ima sve predispozicije da se nađe na tom reprezentativnom okupljanu, a ima i mogućnost za dobijanje poziva  za selekciju Srbije.
Aleksejev trener u Partizanovoj selekciji 2003. godište je Zoran Kraljević, i on prati Aleksejev napredak u zadnje dvije godine.