Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učinio je neizmjerno mnogo za Srpsku, za očuvanje njenog identiteta, za učvršćivanje njenog pravnog položaja i za sticanje ugleda u inostranstvu, rekao je Srni u Trebinju poznati islamolog i diplomata Darko Tanasković.

darko tanaskovic tribina trebinje

"Na tom planu smatram da je Dodik učinio najviše što se moglo učiniti do sada i kao građanin veoma ga poštujem", istakao je Tanasković.

On je naglasio da je očigledno da je BiH moguća jedino kao eventualna labava konfederacija "dva entiteta, a možda i tri", a da su svi pokušaji takozvane funkcionalizacije BiH, u smislu njene unitarizacije, osuđeni na propast, bez obzira šta se može navoditi kao istorijski ili drugi razlog.

"U BiH će određena nestabilnost trajati sve do onog trenutka dok oni koji se još uljuljkuju u nekim snovima o budućnosti jedinstvene Bosne ne odustanu od toga i ne počnu da razgovaraju sa svojim susedima i najbližim pripadnicima drugih naroda na način koji je jedini moguć da bi se država održala kao jedna, ali ne jedinstvena, u meri u kojoj oni žele", rekao je Tanasković, čija je knjiga "Belezi vremena" sinoć predstavljena u Trebinju.