Trebinjska policija je u prvih šest mjeseci ove godine oduzela 130 kilograma marihuane, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

oduzeto 50 kg marihuane na putu ljubinje stolac

U saopštenju se navodi da je u tom periodu dokumentovano šest izvještaja protiv 25 lica osumnjičenih za krivična djela iz oblasti zloupotrebe droge.

Iz Centra ističu da se dva izvještaja odnose na krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, tri u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, dok jedan podrazumjeva omogućavanje uživanja droga.

Da bi ukazali na štetnost i posljedice koje nastaju konzumiranjem droga, trebinjska policija je danas na više lokacija na području Centra, građanima dijelila letak pod nazivom "Odlučni u suprotstavljanju".

Akcija je organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, a letak sadrži informacije o najčešće upotrebljivanim drogama i njihovom štetnom djelovanju, načinu prepoznavanja simptoma lica koja konzumiraju drogu kao i savjete roditeljima o postupanju ukoliko otkriju da njihovo dijete uzima drogu.