Na inicijativu Gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića i predsjednika Skupštine grada Slobodana Prtila juče je u bioskopskoj sali Doma Kulture održana javna rasprava na temu „Kako spasiti Fudbalski klub Leotar“.

javna tribina o leotaru

Na sastanak, iako su bili pozvani, nisu došli predstavnici firmi iz elektroenergetskog sektora i predstavnici rukovodstva trebinjskog prvoligaša.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića sastanak je organizovan sa jednim ciljem da se sazna da li u gradu postoji interesovanja da se trebinjskoj fudbalskoj ekipi pomogne da opstane.

“Trenutno dugovanje kluba je oko 2 miliona maraka i taj račun je već dugo blokiran”, rekao je Vučurević i dodao da je u februaru održan sastanak koji je imao za cilj da klub počne da funckioniše ali da nije bilo efekta.

On je istakao da će Grad Trebinje izdvojiti 20 odsto više novca za Leotar ali i naglasio da ne želi da taj novac uplaćuje na bilo koji drugi žiro račun čime bi kršio zakon. “Pokušao sam da razgovaram sa ljudima koji mogu da pomognu Fudbalskom klubu “Leotar” ali podrška je izostala”, rekao je Vučurević i naglasio da njegova želja ostaje ista, da pomogne Fudbalskom klubu Leotar.

“Uspjeli smo da se izborimo da hipoteka na stadion Fudbalskog kluba Leotar bude poništena ali je na tu presudu Višem privrednom sudu u Banjaluci žalbu uložila Bobar banka”, kaže Vučurević dodajući da je ovih dana dobio novu presudu trebinjskog suda po kojoj Fudbalski klub Leotar treba da isplati bivšem treneru Slavku Joviću 37 hiljada KM uz dodatnu kamatu i sudske troškove što će znatno opteretiti funkcionisanje i postojanje kluba.

U raspravi o stanju u trebinjskoj fudbalskoj ekipi učestvovali su nekadašnji članovi rukovodstva fudbalskog kluba Leotar i bivši fudbaleri.

Na sastanku je formirana tročlana radna grupa koja će u narednom period pokušati da pronađe novac neophodan za podmirivanje dugova kako bi Leotar uopšte mogao da se takmiči u Prvoj ligi RS.